Cultuurpark de Hout
Cultuurpark De Hout on FacebookFollow Muziekplezier on Twitter

Organisatie

Wie zijn wij

Stichting Cultuurpark de Hout organiseert in de zomermaanden gratis toegankelijke culturele evenementen in stadspark de Alkmaarder Hout voor een breed publiek. De totstandkoming van de activiteiten ligt volledig in handen van een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Dankzij de inzet van deze mensen en met financiële steun van gemeente, sponsors en donateurs zijn wij in staat om de kwaliteit en kwantiteit van onze evenementen te waarborgen.

De Keltische Middag, Jazz & Blues in de Hout, De Hout Rocks, het kinderfestival De Hout op Stelten, het Wereldmuziekfestival, Vrienden van de Hout en De Hout Classic,dat sinds 2017 op het programma staat: deze zeven “eigen”festivals garanderen een paar duizend bezoekers. Samen met Rotary Alkmaar - de Waag organiseren wij HoutPop, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Daarnaast bieden we gelegenheid aan derden om gebruik te maken van de prachtige locatie bij de monumentale muzieknis. Zoals het 5 mei comité, organisator van het Alkmaarse Bevrijdingsfestival en Stichting Binnenstebuiten met Podium onder de Boom.

De kleinschaligheid maakt dat het prettig toeven is voor zowel de bezoekers, die neerstrijken op het grasveld, als voor de artiesten. Voor wie het altijd weer een genoegen blijkt om op te treden op deze prachtige en relaxte locatie. Wie met eigen ogen wil zien hoe onze festivals eruitzien, kan de YouTube-filmpjes van 2016 bekijken onder de kop “25 jaar”.

Stichting Cultuurpark de Hout is weer druk en vol enthousiasme bezig om voor het komende seizoen een aantal swingende en sfeervolle evenementen te organiseren. Doel is om de zomer in een ontspannen sfeer te vieren met een gevarieerd cultureel aanbod. Alle evenementen vinden plaats op zondagmiddag, meestal van 13.00 tot 18.00 uur, en zijn gratis toegankelijk. In elk seizoen komt een verscheidenheid aan kunst- en cultuurdisciplines aan bod: muziek, kleinkunst, beeldende kunst, theater, dans en literatuur. Ook kinderactiviteiten zijn niet weg te denken in onze programmering. Ook streven wij ernaar om een springplank te zijn voor jong talent.

Meer over de geschiedenis van Cultuurpark de Hout is te lezen onder de kop “25 jaar”.

Bestuur

Het bestuur van Stichting Cultuurpark de Hout bestaat uit:

Gerdi Meyknecht

Gerdi Meyknecht

Voorzitter

Carla Vermeulen

Carla Vermeulen

Secretaris

René Schram

René Schram

Penningmeester

Wim van Veen

Wim van Veen

Programma coördinatie

Frank Vogelzang

Frank Vogelzang

Programma coördinatie

Bert Louissen

Bert Louissen

Communicatie adviseur

Ria Jansen

Ria Jansen

Vrijwilligers coördinatie

Anita Mooij

Anita Mooij

Programma coördinatie

Vrijwilligers

De evenementen kunnen alleen door Cultuurpark de Hout gerealiseerd worden met de hulp van talloze vrijwilligers. Hun enthousiaste inzet en energie zorgen mede voor de sfeer die Cultuurpark de Hout zo kenmerkt. Het bestuur van de stichting, de programmeurs die de festivals organiseren, het PR-team, degenen die de inkoop voor de festivals regelen, de vrijwilligers die op de dag zelf helpen met op- en afbouw van het terrein, de techniek en de catering: iedereen doet dit geheel belangeloos.

Cultuurpark de Hout kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken!

Subsidie

Cultuurpark de Hout wordt jaarlijks gesubsidieerd door de gemeente Alkmaar. Incidenteel wordt er ook door andere partijen subsidie toegekend voor losse evenementen.

Sponsors

Naast individuele steun en subsidies zijn wij trots dat bedrijven uit de regio ons ondersteunen. Zij bevorderen hiermee het voortbestaan van Cultuurpark de Hout en haar activiteiten en geven met hun financiële bijdragen een impuls aan de programmering.

Door sponsor te worden laat een bedrijf zijn maatschappelijke betrokkenheid zien én zijn investering in de culturele identiteit van Alkmaar. Voor sponsoren zijn er diverse publiciteitsmogelijkheden, onder andere het logo op de website en in de digitale nieuwsbrief.

Er kan op verschillende manieren gesponsord worden, afhankelijk van wat past bij het bedrijf. Te denken valt aan seizoenssponsoring, het sponsoren van een evenement of deelactiviteit of het leveren van diensten of producten.

Verantwoording

Beleidsplan 2017
Akte van oprichting met statuten
Jaarrekening 2016

Cateraars

Onderstaande cateraars kun je vinden op één of meerdere van onze festivals. Alle cateraars verzorgen onder strenge richtlijnen volgens de HACCP normen. Bovendien werken wij samen met hen aan een gevarieerd, verantwoord en duurzaam aanbod. Zo wordt er gewerkt met biologische ingrediënten en milieuvriendelijke verpakkingen.

Ben jij cateraar en lijkt het je leuk om onderdeel te zijn van onze festivals?
Neem dan contact op met ons!

IJssalon De Mient
De Smaak van Esther
Wat de pot schat
Soepp
Harry Jonker
Meatballs en zo

Techniek

De techniek wordt verzorgd door TopSound

Vrijwilliger worden?

Maak onze activiteiten mogelijk met jouw inzet.

Ja, ik wil! >>