Cultuurpark de Hout
Cultuurpark De Hout on FacebookFollow Muziekplezier on Twitter

De Hout op Stelten

27 mei 2018 van 13:00 t/m 17:00 uur

Zondag 27 mei vindt voor de zevende keer het kinderfestival De Hout op Stelten plaats in stadspark de Alkmaarder Hout. Dit jaar staat het thema "vriendschap" centraal.

De Hout op Stelten wil met dit thema kinderen laten inzien dat er voor vriendschap geen grenzen bestaan. Kinderen kunnen onder andere genieten van een meespeelvoorstelling van de Toneeljuf en de familievoorstelling  Amboula. De hele middag kunnen kinderen meedoen aan diverse activiteiten. Het festival begint om 13.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen. Toegang is gratis en de presentatie is andermaal in handen van Herman Jager.

 Programmeur Beth van der Ham-Edwards is er ook dit keer in geslaagd een bijzonder festival neer te zetten. In de maanden voorafgaand aan het festival heeft Beth in samenwerking met stichting Vrolijkheid een project opgezet om samen met de kinderen van het AZC een voorstelling te maken. De voorstelling gaat over een onverwachte vriendschap tussen een pinguïn en een jongen. De vele uitdagingen door de verschillende talen en culturen geven een nieuwe kijk op het thema Vriendschap.

Exposant

13:00 - 17:00 uur   Kunstnest

Maria del Carmen

In Kunstnest is werk te zien van kunstenares Maria del Carmen. Del Carmen is geboren in Huaral, Peru, een dorpje ten noorden van Lima. Naast haar studie voor lerares middelbaar onderwijs, heeft zij verschillende cursussen gevolgd bij kunstenaars [Lees meer]

Andere activiteiten

13:00 - 17:00 uur   Veld

De Toneeljuf

De Toneeljuf brengt een bijzondere voorstelling, waarbij kinderen actief betrokken worden en mee kunnen spelen. De voorstelling wordt meerdere keren gespeeld.

13:00 - 17:00 uur   Veld

Amboula

De grappige familievoorstelling Amboula gaat over het sluiten van nieuwe vriendschappen. Een man, gespeeld door Achref Adhadhi, zoekt vrienden om zijn verjaardag mee te vieren, maar hoe doe je dat als je een beetje wereldvreemd bent? Veel grappen ma [Lees meer]

13:00 - 17:00 uur   Veld

Doornroosje

Toneelgroep Spiegel speelt een eigen bewerking van het sprookje Doornroosje. De voorstelling wordt meerdere keren gespeeld.

13:00 - 17:00 uur   Veld

Soepp

Kinderen kunnen tijdens De Hout op Stelten ook leren Soepp maken. En als die een beetje gelukt is, mogen ze vast ook wel proeven wat ze gemaakt hebben.

13:00 - 17:00 uur   Veld

Diversen

Naast de voorstellingen is er een speurtocht, kinderen maken van afvalmateriaal hun eigen vriendje, kinderen kunnen deelnemen aan een dansworkshop en genieten van verhalen die in de tent van Bibliotheek Kennemerwaard worden voorgelezen. Natuurlijk k [Lees meer]

Op de hoogte blijven?