Een middag vol vermaak met de kinderen tijdens De Hout op Stelten
Cultuurpark De Hout in Alkmaar – Zondag 22 mei 2022

De Hout op stelten is een gratis toegankelijk theater, muziek -en dansfestival voor kinderen tot en met 12 jaar. Het is een middag vol kijken, ervaren en meedoen met leuke en spannende optredens. Propvol met leuke activiteiten voor kinderen van ongeveer 0-12 jaar.

Kijk naar de verhalen van Pim de ondeugende Pom de wijze kat. Na de voorstelling geef je hun een handje/pootje(!) tijdens een gezellige meet & greet. Zing mee met de interactieve liedjes van Jeritza Toney en maak een eigen bedje voor de telefoon van jouw papa of mama. Bewonder Minmeerzee als zij rondloopt en wordt lid van Martien zijn waterfluit orkest. Voor de sportlievelingen is er ook veel te beleven met bijvoorbeeld penalty shootouts of Ping Pong Alkmaar. En… kinderboeken auteur Nikki Vrees leest voor.

Het festival is op zondag 22 mei en begint om 13.00 uur. Rond 17.00 uur zal het helaas afgelopen zijn. Zoals altijd is de toegang helemaal gratis. De Hout op Stelten wordt speciaal georganiseerd voor kinderen in de leeftijd tot 12 jaar. Er is daarom een alcoholvrij aanbod op het festival, ook voor de meegekomen volwassen bezoekers.

Pim & Pom en de beestenbende

13:45
Pim & Pom en de beestenbende van
Mario & Saffira  |  Veld

Wie kent ze niet?! Pim de ondeugende en Pom de wijze kat, de twee vrienden zijn onafscheidelijk.

Pim & Pom beleven samen met hun buurkind een muzikaal, interactief en leerzaam avontuur. Wat is er gebeurd? Wat een bende van brokjes! Buurkind is nieuwsgierig en gaat samen met het publiek op onderzoek uit. Wat er gebeurd is lijkt wel heel erg op een eerder avontuur van Pim & Pom.

‘Zullen we een grapje uithalen?’ Dat doen de twee het allerliefst!
‘De koe zegt BOE! De Kip zegt TOK! De honden gaan los in hun hondenhok. Het vogeltje PIEPT en het varken KNORT! Zo ken je elk dier in zijn soort!’

Na afloop van de voorstelling is er een leuke meet & greet met Pim & Pom.

15:30 uur
Kantoorvlieg van TG Dender  |  Veld

Dender maakt cartoontheater, een mix van fysiek theater, live tekeningen en live muziek. Alsof er een stripverhaal voor je ogen tot leven komt.
Met een stapel wit papier en een paar zwarte stiften creëert Dender een eigen visuele wereld: attributen en decorstukken worden ter plekke vliegensvlug getekend. met live muziek- en geluidseffecten vormt het beeldende verhaal een denderend geheel.

Het verhaal van Kantoorvlieg

Tussen ordners, bureaustoelen en ratelende printers stuiten twee mannen op onverwacht bezoek. Een paar glimmende oogjes loeren uit een propje papier, harige pootjes rennen over het bureau.
De kantoormannen gaan de strijd aan met hun grimmige visite, maar raken hun zelfbeheersing en stropdassen volledig kwijt.

Spelend, vliegend en vallend nemen de mannen van Dender je mee in hun ter plekke getekend universum. Kom kijken naar deze krachtmeting tussen mens en beest, live begeleid door een snerpende elektrische gitaar, en laat je verrassen door de kracht van het kleine.

Op muzikale reis met Jeritza Toney

16:30
Op Muzicale reis met Jeritza Toney  |  Podium

Hou je van muziek? Hou jij van bewegen? Hou jij van zingen? Hou jij van gezelligheid? Ga dan mee op een muzikale reis met Jeritza! Jeritza schrijft liedjes speciaal voor kinderen. Iedereen is van harte welkom en mag gezellig mee doen.

Jeritza vertelt verhalen, zingt en speelt muziek, in nauw samenspel met het publiek. Ze houdt moeiteloos rekening met een bepaald thema, of vertelt het verhaal uit een (prenten)boek naar keuze.

Op muzikale reis langs Anansi

Een populair verhaal dat Jertiza vaker vertelt, gaat over spin Anansi. Over deze mythische spin gaan al eeuwenlang en over de hele wereld verhalen de ronde. Het mooist zijn deze verhalen wanneer ze worden verteld… Maar of ze waar gebeurd zijn? Heeft deze spin met haar magische krachten echt bestaan? Dat weet niemand…

Waterfluitconcert met Reuzexylofoon van Martien Groeneveld

Meerdere tijden
Martien Groeneveld waterfluit orkest  |  Magische boom

Gedurende de hele middag speelt het Waterfluit Orkest van Martien Groeneveld. In het midden van de uit grote witte emmers bestaande speelcirkel staat de grote door Martien bespeelde Reuze-Xylofoon, hij wordt begeleid door een djembéspeler. De kinderen en de volwassenen maken een ritme op emmers.

Het werkterrein van Martien Groeneveld is de muziek; muziek in de breedste zin van het woord

“Alles om je heen kun je gebruiken als een klankbord voor muziek.”

Vanuit dit idee ontwerpt en bouwt Martien zijn eigen instrumenten, zoals de Reuze Xylofoon, de VW -Kever Harp, de Riolofoon en de Waterfluit. Met deze en vele andere instrumenten geeft hij optredens: muziek om naar te kijken.

Martien Groeneveld speelt nationaal en internationaal, op heel diverse lokaties voor een heel divers publiek: van peuterperformance in Kudelstaart tot Wereld tentoonstelling Hannover 2000.

Rondlopende interactieve activiteiten  |  Verschillende plekken in De Hout

Telefoon bedjes – Blauw gras / Rachel Zweije

SSSSHHHHT ik laad op… Maak je zintuigen wakker door jouw dierbare telefoon te laten rusten in een telefoonbedje. Een bijzondere en speelse vingerwijzing naar alle ouders die hun telefoon maar moeilijk los kunnen laten. Het is de hoogste tijd om onze telefoons af en toe in bed te leggen, zodat er ruimte ontstaat om te Spelen, te verwonderen, te creëren en om contact met elkaar te maken.

Geef je telefoon een rustig gezicht. Wordt het een man, een vrouw, een jongen of een meisje?
Stop je telefoon met aandacht in een warm bedje. Wordt het een tukkie of een lange nachtrust?

MinMeerZee – Dagmar Chittka / Rauhur Engel

Kijk! De vrouw uit de zee! Heb je haar gezien? Dat is de MinMeerZee! Daar in de verte, ze komt naar ons toe…hoor je het geluid van de zee? De golven worden steeds groter! Wat is zij lang! Als een reus! En wat een prachtige jurk! Maar wat zit er toch allemaal in die jurk? Zie jij het ook?

Laat je verrassen door de MinMeerZee. Zij kan niet alleen mooi dansen maar ze kan ook praten. Misschien kan JIJ een van haar vragen beantwoorden voordat ze weer in de zee verdwijnt? Luister naar wat ze te zeggen heeft…

De MinMeerZee wil kinderen bewust maken van de vervuiling van de zee en de “plastic soup”. Gelijktijdig inspireert zij de kinderen om van afval, of wat je zomaar op straat of in de natuur vindt, iets moois te maken.

Bieb Alkmaar Voorlezen

Geniet tussen de voorstellingen van prachtige, spannende en leuke verhalen. Even een heerlijk rustmomentje voor en met de kinderen.

ping pong buiten met Ping Pong Alkmaar

Doorlopende activiteiten voor de sportievelingen  |  Meerdere plekken in De Hout

PING PONG ALKMAAR

Ping Pong Alkmaar is de meest enthousiaste tafeltennisclub van Alkmaar en een ambitieuze sportvereniging waar iedereen welkom is.

Sinds de oprichting in mei 2018 zijn ze enorm gegroeid. De club heeft verschillende nieuwe initiatieven opgezet waaronder leuke programma’s waarmee ze de wijk ingaan en al meer dan 6000 mensen in Alkmaar hebben bereikt.

Deze gezellige middag vindt je ze in De Hout en kan je natuurlijk lekker mee pingpongen!

VOETBAL PENALTIES

Laat de kinderen lekker penaltyschieten in De Hout. Tijdens het festival de hele middag mogelijk.