De Hout op Stelten! Het gratis kinderfestival in Alkmaar – Zondag 28 mei 2023

Op zondag 28 mei kunnen we weer genieten van de Hout op Stelten!

De Hout op stelten is het gratis toegankelijke theater-, muziek – en dansfestival voor kinderen tot en met 12 jaar. Het is een middag vol beleven, kijken, ervaren en natuurlijk meedoen met leuke en spannende optredens en activiteiten. Want naast geweldige optredens zit de dag propvol met de leukste activiteiten voor kinderen van ongeveer 0-12 jaar.

Op het veld, is er de hele dag door:

  • PieterPeuterPad- theatrale speeltuin voor de allerkleinsten
  • Waterspeeltuin- heerlijk spelen & muziek maken met water
  • Ping Pong Alkmaar! Lekker pingpongen samen
  • FreestylerJosh met panna show and voetbaltrucjes
  • Schminken, Knutselen, Voorlezen en nog veel meer

Check hieronder de programmering van de voorstellingen gedurende de middag.

13:15 | Niet alleen voor kids – Muziek

Niet alleen voor Kids tijdens De Hout op Stelten

Niet Alleen Voor Kids is de leukste band voor kinderen en voor iedereen die zelf ooit kind is geweest!

Herman Jager & Friends brengen unieke kindernummers. Op ludieke manier brengen zij de nummers en betrekken daarbij alle kids met interactie.

Rond 14:00 | Kruitaapjes – Interactieve theater voorstelling

Kruitaapjes tijdens De Hout op Stelten

Zwaarden in de aanslag, hef je kroes voor een piratengroet, de schat is gevonden… eh… oh.. waar hebben we die laten liggen? Hmm… en waar is de kaart? ….is dat een moddervlek? Of is het een X? Oké… stroop je mouwen op, we gaan aan de slag!

VosFox is een tweetalig bedrijf opgericht door Frank Thiel (uit Nederland) en Natalie Piper (uit Engeland). Voordat ze VosFox begonnen maakten deze theatermakers carrière in film, theater (zowel in de zalen als in de open lucht) en TV in Engeland.

Doe mee met hun knotsgekke piratenshow vol lol, avontuur en……..VLIEGENDE EIEREN!!! (En veel zonneschijn, natuurlijk!)

Rond 15:30 | Kruitaapjes – Interactieve theater voorstelling

Gratis kinderfestival "De Hout op stelten" - zondag 28 mei 2023

Opnieuw een leuk optreden van Kruitaapjes op het grote podium

Ben je er weer klaar voor, hef dan je kroes voor een piratengroet… Kruitaapjes gaan weer los op het grote podium

Doe mee met hun knotsgekke piratenshow vol lol, avontuur en……..

16:15 | MeneerTjes SlodDe & Vos – Muziek

MeneerTjes SlodDe & Vos

SlodDe & VoS proberen wat

Stap in de wereld van SlodDe & Vos, de ondeugende muzikant en de pientere uitvinder, waar bizarre avonturen wachten!

In hun allereerste liedjesshow nemen SlodDe & VoS de allerkleinsten mee op een onvergetelijke reis. Dans, zing, en feest mee met de meest ondeugende en avontuurlijke liedjes. Verdwaal in een fantastische wereld waar niets te gek is, waar alleen maar superhelden zijn en waar jij de baas bent als papa en mama gaan slapen.

De zonnige klanken van o.a. reggae en hiphop brengen het ultieme zomerse festivalgevoel met zich mee. Met de allereerste (kindvriendelijke) sitdown wordt het hele publiek, jong en oud, getrakteerd op een onvergetelijke ervaring. Laat je betoveren door de aanstekelijke deuntjes en geniet van de energieke, interactieve muziekvoorstelling van SlodDe & VoS!

SlodDe & VoS is een nieuw muzikaal duo bestaande uit Llewy Isselt en Bart Possemis, bekend van de voormalige hiphopband Relax. Ze tourden jarenlang de wereld rond en ontvingen onder andere een Edison en een Zilveren Harp voor hun albums. Gemotiveerd door een gemis aan eigenzinnige, Nederlandstalige kinderliedjes schreven ze hun eerste liedjes als de ondeugende en avontuurlijke SlodDe & VoS. Samen met drummer Satindra Kalpoe (ook van Relax) treden ze live op voor kinderen tussen de 3-8 jaar. Als huisband van kinderopvang Op Stoom hebben ze al flink wat vlieguren gemaakt, met het Op Stoom festival in Het Patronaat als knallende afsluiter. In oktober 2023 gaat hun eerste theatervoorstelling “SlodDe & VoS in de Geluidentuin” in première. Ze zijn klaar om met hun alternaLieve liedjes, zowel in vol ornaat als akoestisch en intiem, de theaters en popzalen te veroveren.

EXTRA PROGRAMMERING op het Veld | loopt de hele middag door

Pieterpeuterpad
Diederikes Toko

Het Pieterpeuterpad heeft geen begin en einde. Het gaat maar door en je passeert heel veel landschappen. Soms is het glad en koud, ’t lijkt wel sneeuw; voel maar met je tenen. Even later kom je bij de zee. Ga je schelpjes zoeken? Wat kriebelt daar zo aan je voeten? Is dat gras? Dit pad is om te voelen en te kijken. Dus schoenen uit…

Het pad bestaat uit verschillende elementen waarmee kinderen hun eigen weg kunnen leggen en lopen. De materialen waarmee het pad bekleed is zijn aaibaar en kleurrijk. Stimulerend voor de zintuigen. Soms zet het kinderen op een ander spoor: Hoe komt het dat de ene steen hard is en de andere aanvoelt als een zacht kussentje? Kinderen worden uitgedaagd om te klauteren; te bukken om door een tunnel te kruipen of een berg op te klimmen.

 Martien Groeneveld met zijn interactief klankspeeltuin

  • een waterwiegelaar (interactief)
  • een ping-pong-Watertafel / Riolofoon (interactief)
  • een mondharmonica spelende Reuze Paddestoel /Harmon-Y
  • een do-it-yourself natural-high wentelwiek (big Splash)

FreestylerJosh is erbij met een super- Panna & freestylevoetbal show

Tafeltennis – Ping Pong Alkmaar zijn er ook weer

Verder is er Schminken, knutselen & voorlezen