De Hout Rocks 2023 op zondag 2 juli

De Hout Rocks 2023 - Poster

Programma De Hout Rocks 2023

  • Arc podium 13:30 – 14:15 liquid black goo
  • Muziek nis  14:15 – 15:00 wacky tobacky
  • Arc podium 15:00 – 15:45 Kapot!
  • Muziek nis 15:45 – 16:30 twice the same
  • Arc poduim 16:30 – 17:15 Counter-sound
  • Muziek nis 17:15 – 18:15 Dikke Dennis en de røckers

13:30 – 14:15 | liquid black goo

Liquid Black Goo is een instrumentaal trio van gitarist Frederik Vorderhake (The Loss, Rammses), drummer Bas Buissink (Appendix, Epic Fuel) en bassist Markus Hoogervorst (Dutch Dollar, Rebel Without a Clue)

De band is ontstaan vanuit de behoefte aan een nieuwe uitlaatklep voor ideeën met als rode draad stevige experimentele rock met een groovy vibe.

14:15 – 15:00 | wacky tobacky

Wacky tobacky is een driekoppig stonerrock monster uit Alkmaar. Met invloeden van oa. Kyuss, Black Sabbath, Fu Manchu en de nodige seventies rock.

Deze rockers maken stevige stonerrock met riffs die nog tot laat in de avond in je kop blijven hangen. Verwacht rauwe zang stevige fuzz en lange enegieke jams.

15:00 – 15:45 | Kapot!

Metalpunk herrie showband Kapot!
Binnenkort lees je meer over de rockers uit de Zaanstreek.

15:45 – 16:30 | twice the same

Zodra de show van Twice The Same begint, is het shitty hot! Deze vier ambitieuze jonge rockers knallen sneller en harder van het podium dan een pyrotechnische explosie!

Bereid je voor op een excentrieke knaller van stevige hardrock gecombineerd met finger lickin’ funk. Deze Nederlandse rockband heeft een reputatie opgebouwd van solide, unieke, energieke en in-your-face shows.

“In-your-face gitaren & riffs die grooven…!” ~ Ron ‘Bumblefoot’ Thal

“Ik zal dit zeggen (over het album); het klonk erg strak; beetje Heavy Metal. Zoals AC/DC. Ik vind wat kwaliteit hard geluid af en toe best verfrissend.” ~ Jan Akkerman

“Strakke en groovy riffs, sterke zang en de nodige stops in de nummers weten de aandacht van de luisteraar continu vast te houden.” ~ Festivalinfo

16:30 – 17:15 | Counter-sound

Counter Sound uit Alkmaar

De runner op tijdens De Hout Rocks 2023 is… Counter Sound, dit jong talent komt uit Alkmaar en wat zijn het toch fantastische rockers. Counter Sound is thrashpunk. Hard en snel is hun ding. Ze houden van een goed feestje en vieren dat graag met jullie. Counter Sound bestaat uit 3 koppige Nederlands en Engelstalige dudes en is een keiharde losgeslagen stoomtrein die recht op je afkomt en waar je niet omheen kan. In hun pad laten ze een ravage van moshpits, geschreeuw, zweet, bier en heel veel lol achter.

De muziek is allemaal zelf geschreven en het genre is een mix van funk, thrash, punk en metal. Optreden is het allerleukste van in een band spelen en hun op zien treden is een ervaring die je niet mag missen. Trashpunk als starter dan kan het vast niet beter worden om je dag mee te starten. Laten we een feestje gaan bouwen!

17:15 – 18:15 | Dikke Dennis en de røckers

Wie in Noord Holland kent Dikke Dennis & de Røckers niet!

Vette zanger – vette band, in elke zin van het woord. De illustere Amsterdamse cultlegende heeft zijn eigen band. Bij PPSR deed hij altijd maar 2 songs mee, maar de rol van volwaardig frontman is hem op het lijf geschreven.

Vol overgave en toewijding duikt hij head-first in het diepe. Met de Røckers tilt hij eigen nummers en punkrock classics naar een hoger plan. Een pure, Nederlandstalige rock n roll band met  super strakke songs die op standje 11 gehoord moeten worden.