De Hout Rocks 29 mei in Cultuurpark de Hout

We mogen dit jaar weer rocken in onze geliefde stadpark Cultuurpark de Hout! Voor dit seizoen hebben we natuurlijk weer diverse rock genres voor jullie geregeld met heel goed jong talent die van ons een podium plek krijgen. En wat voor podium… het compleet nieuwe en verbouwde podium in de nis van De Hout op het grote veld.

Wederom kunnen jullie genieten van een speciaal biertje en van de rand programmering tijdens dit rockende evenement.

13:30 – 14:10 Counter Sound

Counter Sound uit Alkmaar

We trappen het festival af met Counter Sound, dit jong talent komt uit Alkmaar en wat zijn zij toch fijn. Counter Sound is thrashpunk. Hard en snel is hun ding. Ze houden van een goed feestje en vieren dat graag met jullie. Counter Sound bestaat uit 3 koppige Nederlands en Engelstalige dudes en is een keiharde losgeslagen stoomtrein die recht op je afkomt en waar je niet omheen kan. In hun pad laten ze een ravage van moshpits, geschreeuw, zweet, bier en heel veel lol achter.

De muziek is allemaal zelf geschreven en het genre is een mix van funk, thrash, punk en metal. Optreden is het allerleukste van in een band spelen en hun op zien treden is een ervaring die je niet mag missen. Trashpunk als starter dan kan het vast niet beter worden om je dag mee te starten. Laten we een feestje gaan bouwen!

14:40 –15:20 Project 88

Ons nieuwe lokale jong talent Project 88. Deze jongens komen ook uit Alkmaar en zijn samengekomen tijdens de eerste lock down. Nu alles weer mag laten zij hun sound aan ons horen. De afgelopen periode zijn ze met regelmaat gezien en gehoord via Zondeval op verschillende plekken in Alkmaar (Gunnery’s debut), maar bijvoorbeeld ook in de Taverne in Bergen. Ze zijn nu bezig met hun eerste EP opname.

“When the world went silent, we started to make noise.
Be ready, cause we are.”

Met invloeden van de Foo Fighters, The Who en Alice In Chains ontstaat in begin 2021 Project 88. Pure rock en toch een unieke sound. De aanstekelijke opzwepende energie tijdens hun live shows zorgt voor spraakmakende herinneringen. Ze zijn klaar om door heel Nederland het dak eraf te spelen, maar vanmiddag laten ze de bomen schudden in De Hout.

15:50- 16:40 Rhino Rino

Sexy Stoner Rock’n’Roll uit Utrecht, dat is Rhino Rino. Zij staan voor Positive Vibes, Cocktails and Rock’n’Roll.

RHINO RINO weet als geen ander hoe je een verfrissende cocktail brouwt van strakke rocksongs met catchy melody lijnen. Shaken, not stirred! Beïnvloed door de zon, zee en palmbomen serveert dit powertrio een vlammend potje sexy stoner rock’n’roll waarbij de positive vibes je om de oren vliegen!

You Ready?!

17:10- 18:10 Starfish

De Hout Rocks - gratis rock op 29 mei 2022

Als head liner hebben we Starfish voor jullie, die zorgt er wel voor dat de voetjes blijven bewegen. Met hun zonnige mix van ska, punk en reggae nemen de vier mannen van Starfish je direct mee naar het strand. Afkomstig van de Noordwestkust van Nederland komt dit misschien niet echt als een verrassing.

Deze jongens ademen de zee en het zomerse strandleven, en maken er een explosief feest van met rondvliegende teenslippers. Na een inspirerende tijd in Midden-Amerika richt zanger/gitarist Mats Admiraal de band op met bassist Peter Schillemans, drummer Elmar Lambers en Thomas Wobben op gitaar en toetsen. Beïnvloed door de Long Beach scene met bands als Sublime en Slightly Stoopid, ska punk legendes als Reel Big Fish, Less Than Jake en Jaya the Cat en wereldberoemde artiesten als Bob Marley, Red Hot Chili Peppers en Arctic Monkeys maakt Starfish al snel naam met hun energieke live show en winnen ze Nederlandse prijzen als de IJmond Popprijs, Sencityprijs en Mixtream Festivalcontest.

“Started playing rhythm and dub, rapping and stepping on reggae and punkrock”
– This Town

In mei 2016 verschijnt hun debuut EP ‘Brand New Day’ op het Duitse Ring of Fire Records, inclusief de single ‘No Rasta’ met momenteel meer dan 330.000 plays op Spotify. Gevolgd door hun tweede EP ‘Sonic Fire’ in 2017 met de singles ‘Another View’ & ‘Dangerzone’ met een tellende score van 65.000 streams. 2018 hoefde niet al te lang te wachten op nieuwe muziek toen de donkerdere single ‘Waves Don’t Die’ in maart het licht zag samen met een Cinematic Videoclip. Niet veel later maken de beachbums hun naam als zomerband waar met hun dancehall-indierock mix ‘When We’re in the Club’ samen met een releaseparty die gefilmd werd voor hun Videoclip.

Na wederom een mooi jaar met coverage op 3FM, 3voor12 en Radio 1, clubshows met bands als TenTemPies, Patchanka, Caravãna Sun, Bootleg Rascal, Ocean Alley en John Coffey, en nationale/internationale festivals als Young Art Festival, Surfana, Dicky Woodstock, Enter the Wave (FR), Rampe Open Air (CH) en Zandstock, gaan de jongens weer de studio in… Deze middag sluiten zij De Hout Rocks af.