JAZZ & BLUES IN DE HOUT  – 15 MEI 2022

Het inmiddels bekende en traditionele festival in Alkmaar voor Jazz-  en Bluesliefhebbers luidt de start van het mooie zomerseizoen met festivals in De Hout in. Dit jaar met toppers uit binnen- en buitenland.

Deze geweldige middag in Cultuurpark De Hout komt voort uit een samenwerking tussen Stichting Cultuurpark De Hout en Stichting Alkmaar Blues Express (ABE).

Natuurlijk is er ook ruimte voor kunst. Tijdens Jazz & Blues in De Hout zijn er in het kunstnest werken van Wynona Advice en Jolanda Verduin te bewonderen.

Programma Jazz & Blues in De Hout

13.30 – 14.15 uur: Entoto Band

Ethiopische / Eritrese 9 koppige band met 60’s Funk. Entoto Band brengt een hedendaagse interpretatie van Ethiopische funk van de ’60s. Bulderende saxofoons, soulvolle zang en groovende ritmes smelten samen in een energieke performance, terwijl  het publiek zich waant op de dansvloer van swingend Addis Ababa!

Musicians

Helen Mengestu – vocals
Million Tewelde – tenor saxophone / vocals
Roos Manshanden – bariton saxophone
Frank Stolwijk – tenor saxophone
Elvis Sergo – Hammond organ / synthesizers
Robel Beraky – keyboards
Joep Pelt – guitar
DJ de Koning – percussion
Randell Sambo – drums

Instagram   |   Facebook

14.30 – 15.15 uur: Jimmy’s Gang

Rhythm & Blues / De Ville uit eigen omgeving met een dynamische mix van rock, soul, funk en blues. Jimmy’s Gang was al op menig podium, festival en in de bekende Muziek-Cafe’s en discotheken te zien en te horen.

Jimmy Martin Sterman, Zanger entertainer, speelde reeds vanaf begin jaren zestig met Oa. Herman Brood, Hans Lafaye en vele anderen in Bands als:
Blues 66, IBC, Bluesdimension. Later ook met gebroeders Laporte (Barrelhouse), Burt van der Meij, Willem Visser (Binberg), Hans Dulfer en Erwin van Ligten, Nick Vos en vele anderen.

Erwin Aubroeck op toetsen hammond en zang, als bassist Erik Heskes, bekend van  diverse bekende formaties.
Gitarist Pete Becker is een  goede bekende uit het Haarlemse Muziekcircuit.
Op slagwerk en zang, Pieter Voogt, een voortreffelijke drummer, bekend van Ekseption, Hot Bolshevik, Total Stuff aso.

Samen zorgen zij voor een lekker verrassend swingend optreden tijdens Jazz & Blues in De Hout. Met strakke gearrangeerde covers gecombineerd met eigen werk, zet the Gang een heel eigen sfeer neer. De stijl is strak, vaak meerstemmige partijen en gekenmerkt door geweldige dynamiek en typische southern bluesrock sound, afgewisseld met mooie ballads o.m van Kebmo en Willy de Ville.

Facebook