Jazz & Blues in De Hout | Zondag 21 mei 2023

Op 21 mei dit jaar vindt voor de vijfde maal het festival ‘Jazz & Blues in De Hout’ in de Alkmaarse Hout plaats. Dit festival komt tot stand door de samenwerking tussen Stichting Cultuurpark De Hout en Stichting Alkmaar Blues Express. Afwisselend op 2 podia spelen de volgende bands:

13.30 uur tot 14.15 uur – De Alkmaarse Big Band

14.30 uur tot 15.15 uur – No Smoke

15.30 uur tot 16.15 uur – Los Otros Pendejos

16.30 uur tot 17.15 uur – The Bootleg Blues Band

13:30 – 14:15 De Alkmaarse Big Band

Almaarse Big Band

Achttien gedreven muzikanten onder leiding van jazz trompettist Gerard Kleijn zijn regelmatig op velerlei podia in de regio Alkmaar te zien en te horen. De Alkmaarse Bigband is al opgericht in 1964. De ervaren muzikanten streven altijd naar hoogstaande kwaliteit en zoeken steeds naar originaliteit binnen de Big Band-traditie.

De Alkmaarse Bigband durft zowel technisch als muzikaal risico’s te nemen. Dynamiek is hierbij een terugkomend onderdeel van het spel. Op het repertoire staan de genres Swing, Blues, Funk, Latin en Ballads, maar ook ‘Easy Listening’ en het American Songbook komen aan bod.

Vocale inbreng: Jet Stam en Jan Pereboom

14:30 – 15:15 No Smoke

No Smoke

Een vierkoppige band uit Amsterdam, dat eigen nummers uitvoert. De muziek bestaat grotendeels uit Rock, Pop, Blues en Country.

In juni 2022 bracht de band het album ‘No Smoke No Mirrors’ uit, met 10 knallende composities. Deze titel is afkomstig van een Engels gezegde, waar men mee bedoelt dat alles ‘echt’ is wat je ziet en hoort, dus zonder trucs met rook en spiegels!

Kevin Chapman – gitaar en zang
Rei Satoshi – gitaar en bijzang
Franklin Majid – bas en bijzang
Johnny Contini – drums en bijzang.

15.30 – 16.15 uur Los Otros Pendejos

Los Otros Pendejos

Is het Rock, is het Jazz, is het Funk? Los Otros Pendejos bestaat uit 5 heren uit Alkmaar en omgeving. Zij brengen eigen(zinnig) instrumentaal werk. De stukken zijn sterk geïnspireerd door verschillende stijlen, die in de late 70’er en begin 80’er jaren uit Amerika overkwamen.

In deze tijd liggen ook de roots van het muzikale pad van de mannen. De uitvoeringen worden gelardeerd met Spaanse tinten, eigentijdse melodieën, heftige stukken, improvisaties en dynamiek.

Deek B. – gitaar
Frank D. – toetsen
Frank S. – saxen,
Raymond D. – drums
Hans S. – bas

16.30 – 17.15 uur The Bootleg Blues Band

Bootleg Blues Band

De BOOTLEG BLUES BAND bestaat inmiddels al heel wat jaren en is op de Nederlandse podia dan ook geen onbekende meer. De band wordt voorgegaan door zanger Winny Zwetsloot, geruggesteund door een vijftal prima muzikanten.

Zo weet gitarist Paul Robbert de Kruyff telkens weer het publiek te verrassen met zijn creatieve virtuositeit. De vingers van Ado Schellekens dansen onnavolgbaar over de toetsen van zijn authentieke Hammond B3, waarbij pols en elleboog de magie vervolmaken. Thijs van Erve blaast hoog van de toren op diverse harmonicas, waarbij hij het vaak niet kan nalaten om nog hoger te klimmen op stoel, tafel of de bar. Het geheel wordt strak in het gareel gehouden door de ritmesectie met Jan van der Lugt rotsvast op basgitaar of elektrische contrabas en Kees van Eersel subtiel metronomisch achter het drumstel.