De markt tijdens de Keltische Middag

Tijdens het Keltisch Festival Alkmaar in Cultuurpark de Hout kunt u als festivalbezoeker genieten van een uitgebreide Keltische Markt, waarop Keltische en gespireerd op, producten uitgestald liggen. Producten die veelal met de hand zijn gemaakt. Ook kan de bezoeker kennismaken met traditionele Keltische ambachten: smeden, tegelmakerij, weven, leermakerij, touwslagergilde, boogschieten en workshops volgen, een tijdelijke tattoo laten zetten, muziek stand bezoeken, authentieke geïnspireerde Keltische sieraden, Celtic Ceramic Art, maak kennis met Keltische legendes en mythes of u vragen stellen aan de Runen en Oghams. Natuurlijk ontbreekt het niet aan foodkramen met heerlijke Keltische producten zoals Fudge en het heerlijke schoorsteenbrood ook fantastische Keltische vleessoorten bereid oa op de smoker- bbq en er is Mashed potatoes and Gravy en heerlijk authentiek Potato bread verkrijgbaar! Alles uiteraard Homemade! Ook voor de kids is er genoeg te beleven! luister o.a naar de fantastische verhalenverteller met magische verhalen vanuit Keltische landen.
Nieuw dit jaar: Er zijn 2 velden te bezoeken Dus veel diversiteit!

Kurtoskalcs of schoorsteenbrood / Robert Visser

Kürtőskalács of schoorsteenbrood. Komt oorspronkelijk uit Roemenië/Transsylvanië uit ca. 1450. Deze stand is uniek in zijn soort! Dit op traditionele, op hoog vuur gegaarde, op een stok gedraaid, zoete brood deeg is in meerdere heerlijke smaken naar wens te krijgen zoals: Walnoten, Roemeens grot zout, Hakhoning, kokos, kaneelsuiker, cacao suiker, gedroogd fruit of zaden. Kom heerlijk proeven.

Www.schoorsteenbrood.nl
www.facebook.com/kurtoskalacs.hilversum

Merlineddies Airbrush tattoo’s / Edwin Boekhorst

Na een paar jaar afwezigheid hebben we besloten om exclusief voor de Keltische middag onze airbrush weer op te pakken.
Wij gaan weer als vanouds, een ieder die dat wil, voorzien van een tijdelijke tattoo.
We kijken er nu al naar uit jullie weer te mogen ontmoeten in onze ruimer opgezette stand.

www.facebook.com/merlineddiesart

Nina

Verteller van Keltische mythen, sagen en legenden en vertolker van Keltische muziek. Op de Keltische middag vertel ik 5 verhalen, uit Bretagne, Wales, Ierland, Engeland en Schotland omlijst door bijpassende muziek en zang.
De tijden van de voorstellingen staan aangegeven op het bord bij mijn standplaats, naast het Team Haagse Schutters.”

Touwslagers Gilde Alkmaar / Herman Evers

Wil je in op leiding bij het Touwslagers Gilde alkmaar, dan kun je de handen uit de mouwen steken.
Opleiding tot gezel raddraaier , of lijntrekker, bij ons ben je de klos of een dommekracht.
Ook vertellen we hoe je draken kan vangen en kort om we zien jullie graag bij de lijnbaan.

We staan op het tweede veld bij Team Haagse schutters en Keltische verhalen verteller Nina.

www.facebook.com/touwslagersgildealkmaar

Prima Nocta stand

Broederschap… een term die zich vasthecht aan de huid van deze zes mannen. Verbonden in het leven, net zozeer als op het podium, vallen ze op door hun omvang en grootsheid van hart. Dichtbij hun fans bieden ze elke voorstelling aan in hun unieke stijl, waarbij ze energie, vriendschap en humor combineren.

Broederschap… wordt getoond in hun kleding en stijl. Anders dan anderen doet Prima Nocta denken aan krijgers uit vervlogen tijden, klaar voor alles. Ze zijn klaar voor de strijd waarin het hameren van de drums, de kracht van de bouzouki en de adem van de doedelzakken de uiteindelijke overwinning behalen!

https://primanocta.be/

Mushrooms and moths

Ervaar de betoverende kant van het leven met Mushrooms and Moths, een eenmanszaak gevestigd in Nederland. Onze natuurthema-sieraden en decoraties, gemaakt van polymeerklei, zijn mystieke kunstwerken die geïnspireerd zijn op legende,(Keltische) mythe en fantasie. Elk stuk is doordrenkt met liefde en gedachte, waardoor ze echt uniek zijn. We staan op markten,hebben een Etsy en onze eigen webshop.
www.mushroomsandmoths.com

Meatballs en zo

De foodtruck met de lekkerste homemade ballen gehakt in verschillende soorten en smaken.
Speciaal voor de Keltische markt:
Homemade Celtic meatballs with Patato Bread !!

Www.Meatballsenzo.nl

Team Haagse Schutters

Bent u de Robin Hood of Willem Tell van Alkmaar in 2023? Kom naar het Keltisch festival Alkmaar en naar het Team Haagse Schutters. U kunt bij hun uw schietkunsten proberen, wie weet hoe goed u bent. 6 jaar oud of 106, iedereen kan het bij ons proberen.

Teamsite:www.haagseschutters.nl
Team Facebook:https://www.facebook.com/#!/haagseschutters

Celtic Carmic Art / Bernadette de Wijs

Sinds 2009 heb ik het roer helemaal omgegooid, en ben ik na altijd kippen, vogels en vaasjes, Keltisch werk gaan maken.
Dit geeft zoveel voldoening dat ik nu niets anders meer maak.
Mijn meeste stukken zijn raku gestookt en daardoor krijgt het een zo prachtige uitstraling

https://www.instagram.com/bernadettedewijs/

That’s Fudge

Jane en Erik Dijkstra verkopen de heerlijkste Engelse home-made producten , ontstaan door authentieke familie recepten en zonder geur en kleurstoffen! Yam !
Jane maakt alles zelf , zij komt oorspronkelijk uit Engeland, Wallasey (bij Liverpool).
Kom proeven en laat je verrassen door haar heerlijkheden!

www.thatsfudge.nl

Rebels Workshop / Letho en Angelique

Ben je op zoek naar unieke, creatieve voorwerpen? Wij maken van alles en nog wat in leer, wol, hout en andere natuurlijke materialen. Alles is met de hand gemaakt, in kleine oplage, waardoor de meeste voorwerpen uniek zijn. Kom kijken bij ons op de kraam tijdens het Keltisch festival Alkmaar!

www.rebelsworkshop.nl

Arthur Troop Pipes and Drums

Kom gezellig langs bij ATPD stand en vraag naar informatie/uitleg over de doedelzak .
Probeer een chanter of een snaredrum. Misschien wel een tenordrum uit!
En vraag ze het hemd van het lijf over hun uniform!

www.arthurtrooppd.nl
www.facebook.com/profile.php?id=100063343801225

Sukukru

Heb je zin in een goed stuk vlees, dan ben je bij Sukukru aan het goede adres.

We bereiden de heerlijkste Keltische vleessoorten op onze smoker en Bbq. ! Zo kan er gedacht worden aan: spareribs, lamskoteletten, kippenbouten, kipspiesjes, leverspiesjes, zalm, mashed patatoes with Gravy!! Kom proeven en waan je in de Keltische keuken.

www.sukukru.nl
www.facebook.com/SUkukru

‘Aan huis gebakken’ Tegelmakerij

Jaap Bergisch van Tegelmakerij AAN HUIS GEBAKKEN te Oosterbeek maakt historische tegels. Hierbij probeert hij zoveel mogelijk oude werkwijzen en materialen toe te passen. Hij vindt het leuk om dit te demonstreren aan bezoekers van historische festivals. De tegels die hij meeneemt zijn ook te koop .
Voor het Keltisch Festival in Alkmaar op 20 augustus 2023 heeft Jaap een aantal tegels gemaakt met Keltische knopen in relieftechniek.

Jaap heeft een creatieve familie, want hij neemt zijn zus mee die weefster is en haar oude ambacht zal ook te bewonderen zijn.

www.aanhuisgebakken.nl
www.facebook.com/handgemaaktetegels

Ravins Inn

Welkom reiziger bij Ravens Inn en neem plaats aan onze tafel. Laat je verleiden door de geur van kruiden en maak bij ons jouw eigen wierook, of werk je toch liever met je handen? Tijdens onze workshop krachtstokken maken, leer je over de krachtige werking van runes en hoe deze in hout te snijden. Naast deze workshops hebben we ook nog een klein assortiment mee van prachtige spirituele items versiert met runes en heerlijke wierook.

https://www.facebook.com/Ravensinn8295

Meintje Runen en Oghams / Meintje Stolk,

Verkoopt handgemaakte sets van Runen en Oghams. Ook kan je bij haar terecht voor consulten voor een sterker geloof in jezelf, die ene bevestiging, motivatie of een levensvraag. Daarnaast is het altijd fijn om even gezellig met elkaar in gesprek te gaan

www.facebook.com/mesolkkalverboer

Stan Smederij

Ik ben Stan 30 jaar ik doe reenactment sinds mijn 14e. Door re-anactment ben ik ook het smeden ingerold omdat ik een harnas nodig had. Dit is mij bij gebleven en ik heb een smidse gebouwd met een grote blaasbalg. En nu ga ik diverse evenementen af met mijn ambacht.
Ik heb er zin in!

Edelsmid Druïde FWESD

Edelsmid Druïde FWESD smeedt krachtige Keltische sieraden van tin, brons, zilver en goud. Ik laat mij inspireren door de bomen, het bos, en de kosmos. De tijd van onze Keltische en Germaanse voorouders wil ik weer zichtbaar maken door de sieraden die ik met oude technieken maak. Brons word gepatineerd (geoxideerd) zodat het groen wordt en 3000 jaar oud lijkt. Ik gebruik Runen en Ogham. Ik hoop je te ontmoeten op het Keltisch festival in Alkmaar!