Musica Mundo Wereldmuziekfestival op zondag 26 juni

Musica Mundo zal vooral een middag worden waarbij we kunnen genieten van muziek die authentiek is. En waarbij aan het eind van de dag iedereen heerlijk in beweging is. De swingband Sabroso die als laatste geprogrammeerd is zal daar zeker voor zorgen. Authentieke surinaamse en hindoestaanse feestmuziek.

Toen sloeg de hele toestand in Oekraïne in als een bom en vonden wij dat daar toch aandacht voor mag zijn, zonder dat het de hele middag in mineur stemming brengt. Vandaar de keuze voor Orchestre Partout. Samengesteld uit allemaal mensen die ook vluchteling waren. Zij zullen in hun presentatie zijdelings refereren aan de actualiteit.

De band van Alejandro en zijn vrouw speelt prachtige zuidamerikaanse muziek, waarbij ze dit continent ook rondtrekken.

In de ombouwpauzes die toch wel een half uur zullen duren, komt Los Bandos in actie op het kleine podium. Alkmaarders met liefde voor de Cubaanse muziek.

Programma Musica Mundo

  • 13.30-14.30 Orchestre Partout
  • 14.30-15.00 Los Bandos
  • 15.00-16.00 Santo Remedio
  • 16.00-16.30 Los Bandos
  • 16.30-17.30 Sabroso

Orchestre Partout  |  13:30-14:30

Muziek is een taal die verbindt, ongeacht afkomst, cultuur en taal. Vanuit dit idee is Orchestre Partout in 2010 ontstaan in asielzoekerscentrum Alkmaar. Vanuit muziekwerkplaatsen, die ontmoetingsplaatsen zijn, ontstaan bands met muzikanten vanuit de hele wereld.

De kleurrijke band van Orchestre Partout maakt heerlijke muziek van over de hele wereld en de achtergronden van de deelnemende muzikanten; ongepolijst en recht uit het hart. Zo kan bijvoorbeeld een lied uit Angola ritmisch worden begeleidt door muzikanten uit het midden oosten.

Verrassende muzikale avonturen!

Santo Remedio  |  15:00-16:00

De muziek van Santo Remedio is een levendige mix van Zuid Amerikaanse, Afrikaanse en Europese muzikale elementen.

Met energieke ritmes, een grote variëteit aan sounds en de gepassioneerde zang van leadzangeres Macarena Paz Pizarro nemen zij jullie deze middag in De Hout mee in een muzikale ontdekkingstocht.

Sabroso  |  16:30-17:30

Muziekgroep Sabroso ook wel de “ Gezelligste band van Nederland “ genoemd is een jong en zeer dynamisch orkest met een muzikale specialisatie op het gebied van Surinaams, Zuid Amerikaans en Hindipop.

SABROSO, hetgeen letterlijk “lekker” in het spaans betekend, bestaat uit 12 zeer getalenteerde muzikanten waaronder de zeer talentvolle allround zangeres Karin Baitali die op het vocale gebied weer op haar beurt wordt bijgestaan door Raoul Bechan voor de Bollywood nummers en Setish Bindraban die o.a. de Surinaamse nummers voor zijn rekening neemt.
Naast een sterke ritme en harmonische sectie heeft de het orkest ook nog eens een zeer professionele en ijzersterke blaassectie bestaande uit Trompet, Saxofoon en Trombone.
Kortom : Het is pas feest als Muziekgroep SABROSO is geweest!

Los Bandos  |  Intermezzo’s

Wereldmuziek met Hollandse knipoog. Nederlandse muzikanten spelen wereldmuziek. Hartverscheurende bolero’s, de chachachá en de Cubaanse son. Maar ook klezmer, gipsy, Antiliaanse walsen. Veelzijdige muziek om op te dansen, van te genieten en bij te praten.

LosBandos speelt onder andere muziek van Buena Vista Social Club. Cubaanse teksten over liefde en bedrog met zo nu en dan in het Nederlands een knipoog naar Hollandse sores. LosBandos nodigt u uit het bruisende Cubaanse temperament te beleven.

Chris Teunissen: leadzang, gitaar; Jan Doedens: Trompet, zang, percussie; Teake Ettema: contrabas, zang; Gerrit de Boer: Tres, viool; Victor Pena: percussie.