Op Zondag 13 augustus 2023 zijn vanaf het nieuwe podium in de muzieknis van Cultuurpark De Hout de vrienden van De Hout live!

Net als vorig jaar is het niet meer de afsluiting van een mooi festivalseizoen in De Hout zoals jullie gewend waren. Nee… door gewijzigde programmering en verplaatste festivals door de afgelopen zomerstorm nu even iets eerder in het seizoen. Onveranderd treden er bands op uit de omgeving en allemaal muzikanten die Cultuurpark de Hout een warm hart toedragen. 

Tijdens De Vrienden van De Hout LIVE wordt er ook een Beeldende Kunstmanifestatie gehouden. Hieraan doen alle kunstenaars mee die in 2023 op de festivals in De Hout exposeren.

Live muziek, beeldende kunst en dat allemaal beleven vanaf een kleedje op het veld samen met cultuur minnend Alkmaar en omstreken. De aanvang is om 13:30. Natuurlijk is de toegang gratis en mag je gerust jouw eigen eten en drinken meenemen. Wil je onze stichting steunen zodat we elk jaar de prachtige festivals gratis kunnen organiseren, dan koop je muntjes en gebruikt onze bar en de catering. Het belooft weer een mooie zomermiddag te worden!

Line-Up Vrienden van De Hout LIVE

Achtereen volgens spelen met korte tussen pauzes vanwege de ombouw van het podium de volgende bands:

  • X-ist
  • Memphis Revisited
  • Lui Paard
  • Cherry Moon

Tussen de optredens hoor je vanaf het tweede podium op het grote veld de bekende Alkmaarse zangeres Jennifer Terwel met prachtige songs.

Hieronder lees je meer over de bands.

13:40 – 14:25 X-ist

X-ist is een rockband met geweldige en stevige symfonische classic rockmuziek, maar ook melodieuze rockballads. Een geweldige opener deze middag.

De setlijst van X-ist bestaat uit bekende en minder bekende rockcovers door de jaren heen, zoals van Deep Purple, Fleetwood Mac en Beth Hart maar bovenal ook de Pink Floyd set, waarbij in een klein uur een groot deel van Roger Waters’ meesterwerk The Wall (In the Flesh) wordt uitgevoerd. Deze unieke tribute aan Pink Floyd laten zij vanmiddag horen.

X-Ist bestaat uit Lisa (zang), Mark (sologitaar/zang), Kas (toetsen), Ron (basgitaar/zang) en Kees (drums). De vijf muzikanten zijn afkomstig uit Alkmaar en omgeving. De meeste draaien al jaren mee in het Noord-Hollandse rockcircuit en hebben hun plek gevonden in deze fantastische rockband.

14:45 – 15:30 Memphis Revisited

De bekende Alkmaarse Rolling Stones tribute band Memphis Revisited brengt de muziek van één van de grootste bands aller tijden… The Rollin Stones.

“Let’s spend the night together” met doorgewinterde muzikanten. Een bruisende set vanaf het grote podium vol met “Jumping jack flash” we go “all down the line”. Niet alleen de stones fans mogen dit niet missen!

15:50 -16:35 Lui Paard

Lui Paard is een nieuwe Nederlandstalige band. Overal waar we komen, zetten we de boel op zijn kop. Met dansbare songs over herkenbare onderwerpen. Lui Paard past op elk festival, dat hebben onze optredens tijdens bijvoorbeeld Koningsdag in Amsterdam, het Zomerfestival in Wormerveer en het Cultureel Festival in Baarn wel aangetoond. Maar net zo makkelijk passen we in een muziekcafé. Ook in die kleinere setting slaat de vonk over.

De muzikanten van Lui Paard weten wat ze doen. We staan met elkaar al zo’n kleine 200 jaar op een podium. Maar van verzadiging is geen sprake. Sterker nog: Lui Paard is ambitieus. In juli 2019 is ons eerste album ‘Het gaat over jou’ verschenen. Van dat album plukten we het zonnige zomernummer ‘Zon in mijn kop’ en maakte er onze eigen zomerhit van.

17:00 – 17:50 Chery Moon

Cherry Moon is een nieuwe spetterende soul-, funk- en dance-coverband uit de regio Alkmaar/Amsterdam met drie zangeressen en een blazerssectie.

Jennifer Terwel | Veldpodium

Jennifer zingt al vanaf haar vierde jaar en dat het liefst elke dag. De passie voor muziek en zang is haar met de paplepel is ingegoten. Zo groeide ze via het kinderkoor al snel door tot soliste in het combo van de kerk. De liefde voor muziek leidde er toe dat ze op 13-jarige leeftijd anderhalf jaar zang- en pianoles volgde. Hier werd haar talent verrijkt met als resultaat een eerste plaats bij de talentenjacht ‘De Grote Prijs’ op haar middelbare school. Een zangeres was geboren.

Na deelname aan het televisieprogramma ‘Zing jezelf een TMF Award’ (2007) op TMF leek X-factor op RTL4 leek dan ook haalbaar en voordat ze het wist, stond ze in de liveshows. Een geweldige ervaring die haar leuke optredens en waardevolle connecties opleverde. In 2011 slaagde ze voor de mbo-opleiding Muziek/Artiest aan het Entertainment College in Amsterdam. Een opleiding waarbij de nadruk op zang lag en het diploma een toegangsbewijs vormde om als uitvoerend muzikant aan de slag te kunnen.

In 2017 trad ze met Karin Bloemen op in het DeLaMar theater in Amsterdam en in datzelfde jaar deed Jennifer mee met de bekende televisie talentenjacht The Voice of Holland.

Jennifer Terwel zingt vanmiddag in haar eigen Alkmaar onder begeleiding van akoestische begeleiding (piano/gitaar).