Vrienden van De Hout LIVE is het gratis festival op 3 juli 2022 in De Hout in Alkmaar.

Op Zondag 3 juli 2022 zijn vanaf het nieuwe podium in de muzieknis van Cultuurpark De Hout de vrienden van De Hout live!

Niet meer de afsluiting van een mooi festivalseizoen in De Hout zoals jullie gewend waren. Nee… gewoon hartje zomer in juli. Onveranderd treden er bands op uit de omgeving en allemaal muzikanten die Cultuurpark de Hout een warm hart toedragen. 

Net als jullie voor het corona tijdperk gewend zijn, wordt tijdens Vrienden van de Hout Live 2022 wel weer een Beeldende Kunstmanifestatie gehouden. Hieraan doen alle kunstenaars mee die dit jaar op de festivals in De Hout exposeren.

Live muziek, beeldende kunst en dat allemaal beleven vanaf een kleedje op het veld samen met cultuur minnend Alkmaar en omstreken. De aanvang is om 13:30. Natuurlijk is de toegang gratis en mag je gerust jouw eigen eten en drinken meenemen. Wil je onze stichting steunen zodat we elk jaar de prachtige festivals gratis kunnen organiseren, dan koop je muntjes en gebruikt onze bar en de catering. Het belooft weer een mooie zomermiddag te worden!

Line-Up Vrienden van De Hout LIVE

Achtereen volgens spelen met korte tussen pauzes vanwege de ombouw van het podium de volgende bands:

  • Midnight Maniacs
  • Monkey Sandwich
  • Rits Rats
  • Rachel

Hieronder lees je meer over de bands.

Midnight Maniacs op Vrienden van De Hout LIVE 2022

Midnight Maniacs  |  13:30-14:15

Midnight Maniacs is een coverband bestaande uit 5 muzikanten uit Alkmaar en omgeving. Zij zijn stuk voor stuk al jarenlang in andere bands actief geweest. De bezetting bestaat uit een gitarist, bassist, drummer, toetsenist en zangeres.
De Maniacs vinden het leuk om een nummer op hun eigen manier neer te zetten, waarbij zeker het origineel niet uit het oog verloren wordt.
Samen hebben ze veel plezier in het muziek maken en wat nou zo mooi is… het klinkt leuk en het zijn echte vrienden van De Hout!
Vanmiddag in het park spelen de Midnight Maniacs een zeer gevarieerd repertoire van pop, rock, blues en ballads. Van alle tijden en heerlijk om de middag mee te beginnen.

Monkey Sandwich opVrienden van De Hout LIVE in Alkmaar - 3 juli 2022

Monkey Sandwich  |  14:35-15:20

Laat de zomer maar beginnen met de vrolijke klanken van Monkey Sandwich.De nummers van de band laten zich niet heel makkelijk in één stijl vangen, maar met de woorden als zomers, vrolijk, relaxed, dansbaar, reggea- en ska-achtig komen we wel redelijk in de buurt. Ofwel Fresh funky summer pop!Deze zomerse klanken hebben zeker sinds de komst van toetsenist Marijn Snip en gitarist Sil druijven een extra boost gekregen. Nicky Dupree is sinds 2020 gestart als nieuwe zangeres bij Monkey Sandwich. Joeri Kuijs en PePe Vooijs voorzien de band daarbij van catchy ritmes en maken daar de muzikale cirkel compleet!

Rok en Lol formatie Rits Rats

Rits Rats  |  15:40-16:25

De geoliede muziekmachine die Rits Rats is, brengt hits uit de 60-er, 70-er, 80-er en, vooruit dan maar, ook 90-er jaren met stijl, humor en bravoure ten gehore. Naast het standaard repertoire, dat uit zo’n 300 liedjes bestaat, beschikt Rits Rats over een geheim wapen: een blik ‘Hatsikiedee-liedjes’ dat openbarst als het écht gezellig wordt.

Een unieke ‘pretband’ dus, die het speelplezier hoog in het vaandel heeft staan. Rits Rats stelt zich ten doel om elk feest tot een spetterende party te maken, waar zowel publiek, band als uitbater met een glimlach op het gelaat aan terugdenkt.
Rits Rats discrimineert niet: Kuip of badkuip, akoestisch of niet, trouwerij of begrafenis, bejaardentehuis en studentsoos… u kunt het zo gek niet bedenken of Rits Rats vindt het volstrekt normaal. (ja, denk daar maar even over na).

Ook de grootte van het podium is geen probleem; biljarttafel of voetbalveld: Rits Rats geeft zich altijd helemaal! De intens zotte podium-act, in combinatie met de zeer gevarieerde playlist, maakt dat Rits Rats de standaard zet voor wat een band eigenlijk zou moeten zijn.

Rachel op Vrienden van De Hout LIVE 2022

Rachel  |  16:45-17:45

Rachel beschrijf je het best als een zeer energieke pop band gecombineerd met klassieke strijkers. Een bijzondere combinatie: “Pop meets Classic“. Het eigen werk van de 8 koppige band noemen zij “Rachelcitrant”.

Het repertoire van Rachel is een lekkere, eigenwijze en vooral dansbare mix van pop, rock en disco. Met 8 muzikanten in de basisbezetting en de mogelijkheid tot 2 extra strijkers plus 5 blazers is Rachel inmiddels band die veelzijdig kan optreden. Vol gas met alles erop en eraan op bijvoorbeeld festivals, maar ook als semi akoestische classic rock formatie of heel klein en intiem. Alle nummers zijn immers geschreven met alleen zang en gitaar of zang en piano.

Afgelopen december 2021 heeft Rachel hun debuutalbum “Love me Tinder” uitgebracht. Vanmiddag in De Hout brengen zij onder meer nummers van dit prachtige album.