Kunstnest tijdens de festivals in De Hout

Net als alle voorgaande jaren is er ook dit seizoen weer op elk festival aandacht voor kunst en presenteren kunstenaars zich in het kunstnest. Onder het rooster stellen de kunstenaars zich voor en zie je wat van hun werk.

Rooster kunstnest 2023

21 mei:         Jazz & Blues in de Hout

Jan Luijf
Jan-Willem
Jos Kuys

28 mei:         De Hout op Stelten (kinderfestival)

Anna
Jolanda de Bruijn

18 juni:         Orkestenmiddag De Hout

Wynona Bragaar
Wilma Adrichem
Germaine de Baar (glaskunst)

02 juli:         De Hout Rocks

Kick Wittebrood
Hans Madelon Oosting
Loes Elst

13 augustus:          Vrienden van de Hout Live (plus een kunstenaarsmarkt)

Jan Jansen
Jolanda Verduin
Jolanda de Bruyn
Anneke Oudejans
Wilma van Adrichem
Ria de Luiijf
Lidori ten Haven
Wynona Bragaar
Gerda Mondria
Germaine de Baar
Jan-Willem Leegwater
Jos Kuys
Anuka
Mirai-Y

28 aug:         Keltisch Festival

Anneke Oudejans
Gerda Mondria

Jolanda Verduin is beeldend kunstenaar en gespecialiseerd in portretschilderen.

In 2015 is ze begonnen met schilderen omdat ze altijd met bewondering heeft gekeken naar haar oom die kunstschilder was. Ze vond dat het tijd was om dat ook eens te gaan proberen. Van haar oom heeft ze diverse technieken geleerd die ze nu toepast in haar werk. Ze schildert op doek, papier, hout, meubels, glas, steen, eigenlijk alles waarop je kunt schilderen.

Het liefst werkt ze met afgedankte, oude spullen en hergebruikt ze de materialen. Recyclen in combinatie met vakmanschap. Zo leveren we ook nog een bijdrage aan een betere leefomgeving. Jolanda werkt ook in opdracht.

www.beautifierdesign.nl

www.jbdatelier.exto.nl

www.etsy.com/nl/shop/jbdatelier

Hallo mijn naam is Wynona Braggaar.  Ik ben geboren in Den Haag in het mooi 1981. Als klein meisje had ik een passie voor woorden en verhalen. Elk verhaal en woord nam ik in mij op en maakte ik mij eigen. Gedichten schrijven  was dan ook iets wat ik graag deed en wat me natuurlijk af ging.

Door te kijken hoe anderen zich uiten en mezelf steeds te blijven ontwikkelen in diverse kunstvormen, ontdekte ik al snel dat ook andere kunstvormen als een tweede natuur voo mij aanvoelden. Rond mijn 16de werd schilderen mijn nieuwe passie. Niet alleen in woord, maar ook in beeld kon ik een deel van mezelf kwijt.

Ik ging studeren en koos uiteindelijk voor een beroep om anderen te helpen, zodat ook zij zich konden uiten. In mijn vrije tijd bleef ik schilderen, dichten, knutselen en later tekenen. Dit om een stukje van mij aan de wereld te laten zien en een band met mensen te creëren.

Enkele jaren geleden werd ik op mijn werk aangevallen en hield daar hersenletsel aan over. Mijn lust om te leven was verdwenen en door veel stress, fysieke en mentale problemen was ik bijna niet in staat iets te maken. De laatste tijden zie ik een sprankje van mezelf weer terug. Ook al kan ik door de schade aan mijn lichaam niet alles meer wat ik ooit kon, toch is mijn droom om te mensen te inspireren met mijn werk niet weg.

Met meer dan 20 jaar schilderervaring is mijn intentie dat mijn werk origineel, levendig, persoonlijk en boeiend is. Mijn werk en stijl wil en kan ik niet in een box plaatsen, wat duidelijk terug te zien is in de diversiteit van hetgeen ik maak. Ik zou zeggen,  kijk, luister en geniet.

Mag ik mij voorstellen: mijn naam is Jan-Jansen, 67 jaar jong.

Ik ben een jaar of 3 geleden begonnen met wat te aquarellen. Dat vond ik, tot mijn eigen verbazing, erg leuk om te doen. Maar ik vond dat je met aquarellen te weinig diepte, kleur en levendigheid kunt krijgen. Een vriend van mij is kunstschilder (Jean de Groote, Gent, België) en daar heb ik voor het eerst wat geschilderd met olieverf. Dat viel in eerste instantie nog niet mee, maar het ging al snel beter.

Mijn eerste grote werk was een olieverfschilderij van mijn overleden vader. Daar ben ik erg lang mee bezig geweest maar het is erg mooi geworden. Daarna heb ik van alles geschilderd. Ik vind het leuk als ik iets zie dat mij opvalt te schilderen. Ik gebruik allerlei stijlen en materialen door elkaar. Van olieverven met alleen mes, mengen van soorten verf, acryl en olie enz.

Op instagram staan de meeste werken.

Het eeuwigdurende altijd veranderende park  |  Expositie en boekpresentatie.

In 2022 tekende Hans Oosting vrijwel dagelijks in Stadspark de Hout. Hij heeft meer dan 200 werken gemaakt die de sfeer van de Hout goed weergeven. Naast tekeningen van de natuur, de bomen en de bloemen, de stadsboerderij heeft hij ook de nieuwbouw van het ziekenhuis, de sloop van Koekenbier en de mensen die ontspannen of werken in het park vastgelegd.

Een selectie van die tekeningen wordt geëxposeerd. Speciaal voor Kunstnest is er de boekpresentatie van het boek met de titel ‘Het eeuwigdurende altijd veranderende park” met alle tekeningen en teksten die Hans speciaal voor het  project heeft geschreven.

Wil je ook nog een foto van een tekening erbij? Kom dan gezellig langs

www.hans-oosting.kunstinzicht.nl

Voor zo lang als ik me herinner, ben ik altijd bezig met het vastleggen van beelden en geïnteresseerd over hoe kleuren kunnen beïnvloeden en elkaar beïnvloeden. Een goed schilderij vereist goede techniek, maar het is ook een kunst, wanneer je de techniek kan laten gaan om zo een emotie, een vonk, een herkenning van jezelf te tonen.

Deze invloeden spelen een belangrijke rol in wat ik probeer te portretteren in mijn werk.

Hoi! Ik ben Nikki Vrees en ik schrijf kinderboeken en volwassenboeken. Daarbij ben ik moeder en laat ik dagelijks mijn twee kippen uit. De natuur is mijn grote liefde en schrijven mijn passie. Daarnaast werk ik graag in de tuin, verbouw ik groente en fruit en houd ik van wildplukken. Dat betekent dat ik op zoek ga naar voedsel in de natuur. Ik houd ook erg van wandelen.

De afgelopen jaren heb ik mezelf ontwikkeld in de fotografie waardoor ik nu mooie natuurfoto’s kan maken voor bij mijn verhalen over tuinieren die in tijdschriften worden geplaatst. En voor een volgend boek waar ik aan werk.

Tijdens ‘De Hout op Stelten’ kom ik voorlezen uit mijn kinderboek: ‘Een nieuw huis voor Hendrik Mol.’ En dat is niet zomaar een verhaal. Ik schreef dit boek nadat de mol, ook wel bekend als Hendrik Mol, in mijn tuin verscheen. En dat vijf minuten lopen van het waagplein. Ben je ook benieuwd hoe dit verhaal verder gaat? Kom dan gezellig luisteren in mijn partytent. Ik heb ook leuke kleurplaten zodat je Hendrik zelf in kunt kleuren.

Een nieuw huis voor Hendrik Mol is geschikt voor kinderen van nul tot honderd jaar.

Neem alvast een kijkje op: nikkivrees.nl

Auteur Boek van een dromer
Auteur Een nieuw huis voor Hendrik Mol (najaar 2021)

Social Media van Nikki Vrees

Anneke Oudejans Admiraal is het liefst bezig met haar kwasten. Anneke is autodidact en leerde zichzelf schilderen. Olieverfschilderijen van stadsgezichten, landschappen en dieren. Voor wie wil is er een scheut romantiek in te ontdekken.

Hoewel veel kunstenaars de online wereld gebruiken om hun werk onder de aandacht te brengen, doet Anneke dat niet. Zij is veel te vinden op kunstmarkten en exposities. Zoals in het kunstnest tijdens het Keltisch festival (21 augustus 2022) en op de kunstenaarsmarkt tijdens Vrienden van De Hout live (3 juli 2022).

Wynona Braggaar (geboren 1981 in Den Haag)

Opgegroeid met een interne passie voor kunst. Van dichten tot schilderen van fotografie tot beeldhouwen.  Ik neem alles in mij op en maak het mij eigen. Rond mijn 16de begon ik me vooral te richten op het schilderen. Ik ging studeren en koos uiteindelijk voor een beroep om anderen te helpen, zodat ook zij zich konden uiten.

In mijn vrije tijd bleef ik me vermaken met schilderen, schrijven, knutselen en vele andere projecten. Zo kon ik een stukje van mij aan de wereld laten zien en wat de wereld mij bood verwerken. Enkele jaren geleden kreeg ik door een ongeval op het werk hersenletsel. Met kunst kon ik een beetje aan de stress, fysieke en mentale problemen ontsnappen.  Ook al kan ik door de schade aan mijn lichaam niet alles meer wat ik ooit kon, is mijn droom om te mensen te inspireren met mijn werk niet weg.

Met meer dan 20 jaar schilderervaring is mijn intentie dat mijn werk origineel, levendig, persoonlijk en boeiend is. Mijn werk en stijl wil en kan ik niet in een box plaatsen,

wat duidelijk terug te zien is in de diversiteit van hetgeen ik maak. Ik zou dus zeggen kijk en geniet.

Wynona

Stel je voor: je loopt langs een kraam, ziet een plaatje en er verschijnt een glimlach op je gezicht. Of je moet opeens vreselijk lachen.

Dat overkomt mensen vaak als ze langs de kraam komen waar ik mijn ’spullen’ verkoop.

Kaarten, tegels en posters: weer helemaal hip 😉 Voorzien van een tekening en een ‘min of meer’ wijze spreuk.

Ook is er iets vers van de pers: een boekje:  Het heet: ‘Het geheim van mijn genezing’.

Of je nu iets koopt of niet (liever wel natuurlijk), met een iets blijder gemoed loop je verder. Graag gedaan.

www.anuka.nl

Mijn naam is Gerda Mondria , sinds 2 jaar zit ik met een groepje van 6 vrouwen op teken/schilderles bij Corine van den Brink. We  stimuleren en enthousiasmeren elkaar en maken  totaal verschillende werken .

Mijn inspiratie komt vanuit deze groep en mijn “ juf “
Wil graag iets van mijn werk laten zien.

Groet,
Gerda