Over de stichting

Stichting Cultuurpark de Hout organiseert in de zomermaanden gratis toegankelijke culturele evenementen in stadspark de Alkmaarder Hout voor een breed publiek. De totstandkoming van de activiteiten ligt volledig in handen van een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Dankzij de inzet van deze mensen en met financiële steun van gemeente, sponsors en donateurs zijn wij in staat om de kwaliteit en kwantiteit van onze evenementen te waarborgen.

Het Keltisch Festival Alkmaar, Jazz & Blues in de Hout, De Hout Rocks, het kinderfestival De Hout op Stelten, de Orkestenmiddag, Vrienden van de Hout Live en Houtpop. Deze zeven “eigen”festivals garanderen een paar duizend bezoekers. Daarnaast bieden we gelegenheid aan derden om gebruik te maken van de prachtige locatie bij de monumentale muzieknis.

De kleinschaligheid maakt dat het prettig toeven is voor zowel de bezoekers, die neerstrijken op het grasveld, als voor de artiesten. Voor wie het altijd weer een genoegen blijkt om op te treden op deze prachtige en relaxte locatie.

Stichting Cultuurpark de Hout is weer druk en vol enthousiasme bezig om voor het komende seizoen een aantal swingende en sfeervolle evenementen te organiseren. Doel is om de zomer in een ontspannen sfeer te vieren met een gevarieerd cultureel aanbod. Alle evenementen vinden plaats op zondagmiddag, meestal van 13.00 tot 18.00 uur, en zijn gratis toegankelijk. In elk seizoen komt een verscheidenheid aan kunst- en cultuurdisciplines aan bod: muziek, kleinkunst, beeldende kunst, theater, dans en literatuur. Ook kinderactiviteiten zijn niet weg te denken in onze programmering. Ook streven wij ernaar om een springplank te zijn voor jong talent.

Een foto van Gerdi Meyknecht

Gerdi Meyknecht

Voorzitter

Tim Wiebering

Penningmeester Fit Administraties

Een foto van Wim van Veen

Wim van Veen

Programma coördinatie